Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Παραμυθάς: "Η φάρσα του Μάγου"...

Ο «Παραμυθάς» ήταν η πιο δημοφιλής παιδική εκπομπή της τηλεόρασης από το 1978 έως το 1983. Ήρωάς της ήταν ένας παππούς, ο Νίκος Πιλάβιος, ο οποίος ήξερε να λέει όμορφες ιστορίες που δεν ήταν άλλες από τις περιπέτειες που ζούσε ο ίδιος, κάθε φορά που φορούσε ένα μαγικό γιλέκο. Μ’ αυτό μπορούσε να μιλάει με τα ζώα, τα φυτά και τα πράγματα, να γίνεται μεγάλος σαν βουνό ή μικρός σαν καρφίτσα και να… πετάει!

Στην ιστορία που ακολουθεί, όλα αρχίζουν με την επίσκεψη στο σπίτι του Παραμυθά, της φίλης του της Βάγιας της Κουκουβάγιας, η οποία του ζητάει απελπισμένη τη βοήθειά του, γιατί στην Πολιτεία των Ζώων όπου ζει, εμφανίστηκε ένας μάγος, που ενώ δεν είναι κακός, του αρέσει να κάνει φάρσες. Η φάρσα, όμως, που έκανε σε όλα τα ζώα της Πολιτείας, δεν είναι καθόλου αστεία και έχει δυσκολέψει τρομερά τη ζωή στην Πολιτεία των ζώων. Κι ο Παραμυθάς, στενοχωρημένος με όσα ακούει, φεύγει πετώντας με τη Βάγια για την Πολιτεία των ζώων, για να δει πώς θα μπορέσει να βοηθήσει.




Ο Παραμυθάς έχει τη δική του σελίδα στο διαδίκτυο με πάρα πολλές ιστορίες και παραμύθια. Πού είναι; Εντοπίστε τη στη δεξιά στήλη του blog μας στην ενότητα "Ενδιαφέρουσες ιστοσελίδες" και καλά ...παραμυθοταξίδια!