Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Καλωσήρθατε...

Σας καλωσορίζουμε στο ιστολόγιό μας...
Ή μάλλον καλύτερα στο ΝΕΟ μας ιστολόγιο, μιας και είμαστε "παλιοί" στο χώρο του διαδικτύου. Έχουμε και "αδερφάκια"! Ένα για τη Δ' τάξη (κλικ εδώ) και ένα για την Ε' τάξη (κλικ εδώ).

Μα πρώτα πρώτα, ας γνωριστούμε! Διαχειριστής του ιστολογίου είναι ο δάσκαλος και συνεργάτες - βοηθοί, οι μαθητές της Ε' τάξης του 9ου Δημοτικού σχολείου Κέρκυρας. Το ιστολόγιο ΔΕΝ είναι επίσημος δικτυακός τόπος του σχολείου μας. Αποκλειστικά υπεύθυνος για την εμφάνιση, τη θεματολογία και γενικά τη λειτουργία του είναι ο διαχειριστής.

Τι θα κάνουμε εδώ; Πάρα πολλά: Θα γράφουμε, θα διαβάζουμε, θα "ανεβάζουμε" υλικό για την τάξη μας (αλλά και από την τάξη μας), θα παίζουμε, θα διασκεδάζουμε, θα μαθαίνουμε, θα ενημερωνόμαστε, θα παρουσιάζουμε (και θα παρουσιαζόμαστε), θα επικοινωνούμε, θα... (ε, μην τα πούμε και όλα από τώρα)...

Και επειδή, ως Πέμπτη θα προσπαθούμε να γινόμαστε ολοένα και ...καλύτεροι, θα έχουμε το ιστολόγιο ως βοηθό και πολύτιμο συνεργάτη, ώστε να καταλαβαίνουμε καλύτερα (και πιο διασκεδαστικά) τα μαθήματα της τάξης.


Βέβαια, κάθε φορά, η περιήγησή μας στον απέραντο κόσμο του διαδικτύου, θα πρέπει να γίνεται με απόλυτο σεβασμό στους κανόνες του διαδικτύου (για όποιον δεν τους γνωρίζει, ας ρίξει μια ματιά εδώ).
  • Γι' αυτό και δεν θα γράφουμε, ούτε θα δίνουμε ποτέ τα προσωπικά μας στοιχεία (παρά μόνο τα μικρά μας ονόματα).
  • Επίσης, ό,τι θα δημοσιεύουμε θα φροντίζουμε να είναι ελεγμένο και θα αναφέρουμε και την πηγή του. 
  • Επιπλέον, το ιστολόγιό μας θα περιέχει περιεχόμενο άλλων υπό μορφή συνδέσμων (links) τους οποίους ο διαχειριστής θα ελέγχει τακτικά, αλλά δε φέρει καμία ευθύνη για τις υπηρεσίες τους ή για ενδεχόμενες αλλαγές τους στο μέλλον. Αυτό σημαίνει ότι αποκλειστικά υπεύθυνος για την περιήγηση σε αυτούς τους συνδέσμους θα είναι ο χρήστης.
  • Ακόμα, επειδή το υλικό σε ετούτο το ιστολόγιο αποτελεί πνευματική δημιουργία άλλων (αναφέρονται ως "πηγές", όπου είναι δυνατόν), θα παρακαλούσαμε θερμά να ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ και να ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ για οποιονδήποτε άλλο σκοπό (εμπορικό ή μη), πέραν των μαθησιακών αναγκών των μαθητών της Ε΄Δημοτικού.
  • Τέλος, για λόγους ασφάλειας των παιδιών, σε κάθε περίπτωση, η χρήση, η παραμονή και η περιήγηση στο ιστολόγιο (και στους συνδέσμους του) θα πρέπει να γίνονται ΠΑΝΤΟΤΕ με την επίβλεψη ενός ενήλικα.

Εάν συμφωνούμε σε αυτά, τότε δεν μένει τίποτε άλλο από το να ευχηθούμε ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ...

Εάν δεν συμφωνούμε, τότε θα πρέπει να μετακινήσουμε το "ποντίκι" μας και να πατήσουμε εκείνο το ωραίο κόκκινο κουμπάκι με το Χ επάνω δεξιά στο παράθυρο (ή στην καρτέλα) για να βγούμε από ετούτο το ιστολόγιο...

Για την "Πέμπτη ...και καλύτεροι"
Ο διαχειριστής
ΠΑΥΛΟΣ ΚΩΤΣΗΣ
Δάσκαλος