Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Περίπου ...πόσο;

Παιχνίδι στρογγυλοποίησης για τη συνέχεια...

Οδηγίες (το παιχνίδια είναι στα αγγλικά):

Για να φτάσεις στο παιχνίδι θα πρέπει να ακολουθήσεις τον εξής ...λαβύρινθο:

  • Κάνοντας κλικ στη βασική εικόνα κάτω (με το ροζ χρώμα) θα μεταβείς στο κυρίως μενού των μαθηματικών δραστηριοτήτων (η εικόνα δίπλα). Εκεί υπάρχουν πολλές δραστηριότητες, όμως για αυτό που μας ενδιαφέρει θα πρέπει να επιλέξεις "rounding"
  • Από εκεί, θα μεταφερθείς στην βασική οθόνη όλων των δραστηριοτήτων στρογγυλοποίησης (η διπλανή εικόνα). Υπάρχουν 12 κατηγορίες χωρισμένες σε 2 στήλες. Στην αριστερή στήλη υπάρχουν δραστηριότητες στις οποίες βλέπεις τον αριθμό, σκέφτεσαι πώς θα είναι στρογγυλοποιημένος και απλά κάνεις κλικ για να ελέγξεις το αποτέλεσμα. Πιο ωραίες, όμως, είναι οι δραστηριότητες της δεξιάς στήλης, όπου θα πρέπει να πληκτρολογήσεις εσύ τον στρογγυλοποιημένο αριθμό.

Ήρθε η ώρα του παιχνιδιού (ουφ! επιτέλους!)

Αν παίξεις αριστερή στήλη: 
  • Επιλέγεις κατηγορία.
  • Αφού ανοίξει το παιχνίδι, κάνεις κλικ ΠΡΩΤΑ σε ένα πράσινο κουτάκι, βλέπεις τον αριθμό, σκέφτεσαι πώς θα γίνει μετά τη στρογγυλοποίηση και ΕΠΕΙΤΑ κάνεις κλικ στο αντίστοιχο ροζ για να ελέγξεις το αποτέλεσμα.

Αν παίξεις δεξιά στήλη:
  • Επιλέγεις κατηγορία
  • Αφού ανοίξει το παιχνίδι, βλέπεις κάθε αριθμό, κάνεις κλικ στα αντίστοιχα ροζ κουτάκια και πληκτρολογείς (με το πληκτρολόγιο που υπάρχει εκεί) τον στρογγυλοποιημένο αριθμό. Όταν τελειώσεις με ΟΛΑ τα κουτάκια, πάτησε "check" για να ελέγξεις τα αποτελέσματα.
  • Πατώντας "new grid" αλλάζεις αριθμούς. Πατώντας "rounding" επιστρέφεις στο βασικό μενού

Και μια λεξιλογική βοήθεια:
--> nearest 10100 ή 1000 ή 1): στρογγυλοποίηση στις 10δες (ή στις 100ντάδες ή στις 1000δες ή στις μονάδες)
(κλικ στην εικόνα για να μεταβείς στο ...λαβύρινθο του παιχνιδιού)