Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Ένα κολάζ που κατέληξε κόμιξ...

Ήταν από τις περιπτώσεις που λέμε ότι από αλλού το ξεκινάς κι αλλού αυτό σε πάει...

Διαβάζοντας το κόμιξ του Αστερίξ από το Ανθολόγιο, σκεφτήκαμε να φτιάξουμε ένα απλό κολάζ με τους αγαπημένους μας Γαλάτες, χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή της τάξης και το πρόγραμμα Word. Τοποθετήσαμε τις εικόνες που βρήκαμε κι εκεί που ήμασταν έτοιμοι να το εκτυπώσουμε ...αλλάξαμε άποψη!

Σκεφτήκαμε να αλλάξουμε τη σειρά των εικόνων και να τις τοποθετήσουμε με τέτοιον τρόπο που το κολάζ να "αφηγείται" από μόνο του μια ιστορία! Βρήκαμε το κεντρικό πρόσωπο και σκεφτήκαμε την ιστορία: Ο Δρυίδης Πανοραμίξ ετοιμάζει μαγικό ζωμό, μερικοί Γαλάτες παρακολουθούν τη διαδικασία και κάποιοι άλλοι συζητούν μεταξύ τους ή είναι ...στον κόσμο τους! Και ορίστε το αποτέλεσμα:


Κι εκεί που ήμασταν έτοιμοι να εκτυπώσουμε, αλλάξαμε και πάλι άποψη! Εντάξει! Είμαστε πολύ σταθεροί χαρακτήρες τελικά! Αποφασίσαμε λοιπόν να βάλουμε λόγια σε κάθε ήρωα και με τον τρόπο αυτό να φτιάξουμε ένα κόμιξ! Έτσι όμως άλλαξε το κεντρικό πρόσωπο. Πρωταγωνιστής έγινε ο Αστερίξ, ο οποίος φέρνει ...σπουδαία νέα, ενώ οι Γαλάτες συζητούν πλέον γύρω από αυτό το θέμα. Ορίστε το αποτέλεσμα:

Εδώ σταματήσαμε τη συγκεκριμένη εργασία (είπαμε να μην το κάνουμε ...υπερπαραγωγή), αλλά δεσμευτήκαμε να φτιάξουμε κι άλλα τέτοια κολάζ-κόμιξ. Προσεχώς, νεότερα...