Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Από τα κλάσματα στους δεκαδικούς αριθμούς...

Με τη δραστηριότητα που ακολουθεί μπορείς να εξασκηθείς στα κλάσματα και στους δεκαδικούς αριθμούς.
Δες πώς γράφουμε οποιοδήποτε κλάσμα με μορφή δεκαδικού αριθμού...

Οδηγίες (η δραστηριότητα είναι στα αγγλικά):
  •  Όλη η μετατροπή γίνεται στο γκρι πλαίσιο. Εκεί μπορείς να επιλέξεις το κλάσμα που θέλεις αλλάζοντας (με τα βελάκια της οθόνης) αριθμητή ή (και) παρονομαστή. Δεξιά θα δεις τον αντίστοιχο δεκαδικό αριθμό.
  • Μπορείς να επιλέξεις από το κάτω αριστερά γαλάζιο πλαίσιο κλάσματα διάφορων κατηγοριών κι έπειτα να τους αλλάξεις και πάλι αριθμητές και παρονομαστές.
  • Αν δεν θέλεις να ...ταλαιπωρείσαι με τυποποιημένες επιλογές, μπορείς να γράψεις απ' ευθείας το δικό σου κλάσμα, στο κάτω δεξιά γαλάζιο πλαίσιο. Μετά, πάτησε "CALCULATE" για να εμφανιστεί η επιλογή σου.

Συμβουλή 1η:  Δεν χρειάζεται να πατήσεις "EXIT" για να βγεις από τη δραστηριότητα. Όταν κουραστείς, απλά ...κλείσε το παράθυρο (ή την καρτέλα).

Συμβουλή 2η: Είναι καλύτερα να εξασκηθείς στα δεκαδικά κλάσματα. Επίλεξε από το αριστερά γαλάζιο πλαίσιο τα κλάσματα που έχουν παρονομαστή το 10 ή το 100

Συμβουλή 3η (και καλύτερη): ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ, ΒΡΕΣ ΠΡΩΤΑ ΕΣΥ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΙ ΕΠΕΙΤΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΕΙΣ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ. Για να το πετύχεις αυτό, καλό είναι να έχεις μαζί σου χαρτί και μολύβι. Γράψε εκεί το κλάσμα και τον δεκαδικό του αριθμό κι έπειτα κάνε το ίδιο στην οθόνη και δες τι πέτυχες...

(κλικ στην εικόνα για να μεταβείς στη δραστηριότητα)