Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Διακοπές στην Ταϊλάνδη...

Η Μαριάννα από την τάξη μας επισκέφτηκε τα Χριστούγεννα μια εξωτική χώρα, την Ταϊλάνδη και μας περιγράφει τις εντυπώσεις της. Επίσης, φωτογράφισε και κάποια μέρη και μας τα παρουσιάζει:

Η Ταϊλάνδη είναι μια τέλεια χώρα. Με τους ναούς της, με τα μαγαζάκια της, με τους πάγκους που πουλάνε απίστευτα πράγματα.

Κάποιοι ναοί είναι φτιαγμένοι με χρυσό ή ασήμι ή απλά άσπρο χρώμα. Στην Ταϊλάνδη πιστεύουν στο Βούδα. Οι ναοί που επισκέφτηκα ήταν πολλοί αλλά ο καλύτερος ήταν ο "Σμαραγδένιος Βούδας", ο οποίος ήταν μικρός αλλά ολόκληρος φτιαγμένος από χρυσάφι. Ένας άλλος ναός που μου έκανε εντύπωση ονομαζόταν "Ο Θάνατος και ο Παράδεισος". Ήταν γεμάτος καθρεφτάκια αλλά δεν σε τύφλωνε. Ήταν τέλειος ναός.

Στο Τσιανγκ Μάι το καλύτερο ήταν οι ελέφαντες. Μας έκαναν και ένα σόου που, δεν ξέρω αν τους χτυπούσαν για να το κάνουν, αλλά μου άρεσε αυτό το σόου. Πιο πολύ μου άρεσε η στιγμή που ο ελέφαντας έφτιαξε μια ζωγραφιά! Δεν λέω ψέματα, έγινε στ' αλήθεια και την αγοράσαμε τη ζωγραφιά αυτή. Πήγα και βόλτα με τον ελέφαντα και ήταν φανταστικά. Περάσαμε ποτάμια, δρόμους και ένα δάσος. Ταΐσαμε τον ελέφαντα και αυτό είναι αρκετά αστείο. Σου δίνει την προβοσκίδα και πρέπει αμέσως να βρεις μπανάνα να του δώσεις, αλλιώς σε κοιτάζει με κάτι ματάκια, πάρα πολύ γλυκά!

Στην Ταϊλάνδη δεν είδα μόνο ελέφαντα αλλά και καρχαρία σε ένα ενυδρείο, μαϊμού, σκιουράκια και ψάρια μεγαλύτερα από καρχαρία!

Σας είπα ότι οι Ταϊλανδοί πιστεύουν στο Βούδα, όμως στο ημερολόγιο πηγαίνουν με τη γέννηση του Βούδα και έτσι την Πρωτοχρονιά γιόρτασαν το έτος 2554 !!! Αστείο αλλά αληθινό! Στην Ταϊλάνδη τώρα έχει καλοκαίρι και έχει 5 ώρες διαφορά με την Ελλάδα.

Θα πρότεινα σίγουρα να πάει κάποιος εκεί. Είναι τέλεια! Όταν βγείτε από το αεροδρόμιο της Μπανγκόγκ (πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης) θα νιώσετε ένα κύμα ζεστό από ήλιο και αέρα. Αυτή τη χώρα θα τη λατρέψει όποιος πάει. Είναι φανταστική και εγώ θα ξαναπάω αμέτρητες φορές!
Αναρτήθηκε από:  Μαριάννα