Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

"Ο συγγραφέας του μήνα" στην τάξη μας...

Στην τάξη μας, εκτός από το διάβασμα και τη μελέτη των μαθημάτων, ασχολούμαστε και με κάτι πολύ ευχάριστο και πολύ διαφορετικό. Διαβάζουμε λογοτεχνία. Και μάλιστα για αποκλειστικά δική μας ευχαρίστηση. Δίχως ασκήσεις, ερωτήσεις και κάθε είδους εργασίες, δίχως πίεση και άγχος, δίχως κανέναν "πάνω απ' το κεφάλι μας"!

Πού βρίσκουμε το χρόνο; Κάποιες φορές μέσα στην τάξη και τις περισσότερες στο σπίτι. Άλλωστε ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ελεύθερος χρόνος για διάβασμα των βιβλίων που μας αρέσουν. Με έναν καλό προγραμματισμό και εξορθολογισμό των σχολικών και των εξωσχολικών υποχρεώσεων και δραστηριοτήτων μπορούμε να βρούμε ελεύθερο χρόνο.

Το πρόγραμμα εξωσχολικού διαβάσματος το ξεκινήσαμε από πέρσι στην Δ' τάξη. Τότε είχαμε τις "Εβδομάδες Ανάγνωσης", όπως τις είχαμε ονομάσει και το διάβασμα ήταν θεματικό: Με τη σειρά, διαβάσαμε κόμιξ, παιδικά περιοδικά, περιοδικά γνώσεων, παιδικές εφημερίδες, "μεγάλα" κόμιξ, ελληνική και ξένη λογοτεχνία, ποίηση.

Φέτος, το πρόγραμμά μας έγινε "Ο συγγραφέας του μήνα" και είναι θεματικό ως προς τους συγγραφείς. Πρώτη συγγραφέας η Αγγελική Βαρελά (την οποία είχαμε "κοντά μας" σε ζωντανή διαδικτυακή σύνδεση). Συνολικά διαβάσαμε και απολαύσαμε 12 βιβλία της.

Επόμενος "Συγγραφέας του μήνα", ποιος άλλος, ο Ευγένιος Τριβιζάς! Έχουμε συγκεντρώσει γύρω στα 20 βιβλία του και το διάβασμα έχει ήδη πάρει "φωτιά" εδώ και αρκετές ημέρες. Και δεν σταματάμε μόνο στο διάβασμα των βιβλίων του...!!!

Προσεχώς, περισσότερα...!!!