Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Τεν Τεν: "Το μυστηριώδες άστρο"...

Ο Τεν Τεν (Tintin) είναι ήρωας κόμιξ που «γεννήθηκε» στις 10 Ιανουαρίου 1929 από το πενάκι του Βέλγου Ζορζ Ρεμί (1907-1983), γνωστότερου ως Ερζέ. Οι πρώτες του ιστορίες δημοσιεύτηκαν στο νεανικό ένθετο της εφημερίδας των Βρυξελλών «20ος αιώνας».

Ο Τεν Tεν είναι ο ξανθομάλλης νεαρός με το χαρακτηριστικό τσουλούφι, που δουλεύει ως ρεπόρτερ και μπλέκεται σε απίθανες περιπέτειες μυστηρίου σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Οι φίλοι και οι συνεργάτες του είναι οι ντετέκτιβ Ντυπόν και Ντιπόν, ο Καπετάνιος Χάντοκ, ο καθηγητής Τρύφων Τουρνεζόλ και ο πιστός του σκύλος Μιλού, ένα λευκό φοξ τεριέ.

Σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο επιτυχημένα κόμιξ παγκοσμίως, με περισσότερες από διακόσια εκατομμύρια πωλήσεις, ενώ έχει μεταφραστεί σε 58 γλώσσες. Έχουν κυκλοφορήσει συνολικά 24 τεύχη, το τελευταίο από τα οποία κυκλοφόρησε το 1983.

Μερικές από τις περιπέτειες του Τεν Τεν έχουν γυριστεί σε κινηματογραφικές ταινίες.

Στην ταινία που ακολουθεί, ένας μυστηριώδης αστεροειδής απειλεί τη Γη. Ο πλανήτης κινδυνεύει! Ο Τεν Τεν και οι φίλοι του προσπαθούν να καταλάβουν τι συμβαίνει, αλλά κάποιοι θέλουν να τους εμποδίσουν με κάθε τρόπο. Γιατί άραγε; Θα καταφέρουν οι φίλοι μας να σωθούν και να φτάσουν στη λύση του μυστηρίου;


Πηγή κειμένου:

...Συνεχίζεται:
Τεν Τεν: "Το μυστηριώδες άστρο" (η συνέχεια και το τέλος)...

Δες και την επίσημη ιστοσελίδα του Τεν Τεν στην οποία υπάρχει και το trailer της νέας 3D ταινίας, που παίζεται αυτόν τον καιρό στους κινηματογράφους:
http://www.tintin.com/