Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2011

Συντήρηση τροφίμων (από τον "μικρόκοσμο της τάξης μας")...

Θα ήταν ευχής έργο, αν μπορούσαμε να καταναλώνουμε όλες τις τροφές φρέσκιες, τη στιγμή της παραγωγής τους, αλλά αυτό είναι πρακτικά αδύνατο.

Ο άνθρωπος από πολύ νωρίς βρέθηκε στην ανάγκη να εφεύρει τρόπους συντήρησης της τροφής, ώστε να διατηρήσει τα περισσεύματα της τροφής του για να τα καταναλώσει όταν τα είχε ανάγκη.

Κατάψυξη, αλάτισμα, κάπνισμα, κονσερβοποίηση, παστερίωση, πρόσθετα συντηρητικά τροφίμων, αποστείρωση, όλα παρουσιάζονται στο επόμενο βίντεο της εκπαιδευτικής τηλεόρασης. Αξίζει να το δείτε!

Διπλό κλικ μέσα στο βίντεο για προβολή πλήρους οθόνης

Ακριβής αναδημοσίευση κειμένου
από το φιλικό blog