Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

1ο Ανοιξιάτικο Τριήμερο Ποδηλασίας στην Κέρκυρα...

Ο Σύλλογος «Ορθοπεταλιά»,  οργανώνει στις 6, 7 και 8 Μαΐου 2011 το 1ο Ανοιξιάτικο Τριήμερο Ποδηλασίας.

Κεντρικό πρόσωπο των εκδηλώσεων είναι ο Δημοτικός Σύμβουλος  του Δήμου Αθηναίων, παρουσιαστής της εκπομπής «Μένουμε Ελλάδα» και πρωτοπόρος του ποδηλατικού κινήματος στη χώρα μας, Γιώργος Αμυράς. Ο κ. Αμυράς θα έλθει στην Κέρκυρα το απόγευμα της Παρασκευής 6 Μαΐου 2011 και θα λάβει μέρος στην τακτική ποδηλατάδα «late ride» στις 21.30 με εκκίνηση από τις σκακιέρες στη Σπηλιά και συμμετοχή– όπως πάντα – ανοιχτή για κάθε ενήλικα.

Το πρωί του Σαββάτου 7 Μαΐου 2011, θα περιδιαβεί τους ποδηλατοδρόμους της πόλης, συνοδευόμενος από μέλη του Δ.Σ. της Ορθοπεταλιάς προκειμένου να αποκτήσει ιδία αντίληψη των δυνατοτήτων και των προβλημάτων που τους χαρακτηρίζουν. Θα συναντηθεί με εκπροσώπους των τοπικών αρχών ενώ στις 11.00 θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στο ΑΚΤΑΙΟΝ. Στις 17.30 της ίδιας ημέρας ο Γιώργος Αμυράς θα μιλήσει σε ανοιχτή εκδήλωση στο αμφιθέατρο του Ιονίου Πανεπιστημίου στην οδό Ι. Θεοτόκη (Αβραμίου).  Θέμα της ομιλίας θα είναι:

«Το ποδήλατο ως όχημα οικονομικής ανάπτυξης και κοινωνικής ισορροπίας» .
Θα ακολουθήσει διαλογική συζήτηση.

Το 1ο Ανοιξιάτικο Τριήμερο Ποδηλασίας θα  ολοκληρωθεί με την Πανελλήνια Ποδηλατική Πορεία η οποία όπως και σε 30 άλλες πόλεις θα ξεκινήσει και στην Κέρκυρα στις 12.00 το μεσημέρι της Κυριακής 8 Μαΐου από την Πλατεία Γεωργάκη, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Ποδηλάτου.
πηγή:
www.corfuland.gr