Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Έφυγε από κοντά μας ο "καλός μας άνθρωπος"...

Η Ελλάδα σήμερα θρηνεί! Για έναν σπουδαίο άνθρωπο! Για έναν μεγάλο ηθοποιό! Ο Θανάσης Βέγγος, ο "καλός μας άνθρωπος", έφυγε από κοντά μας αφήνοντας την τελευταία του πνοή σε ηλικία 84 χρονών.

Ασύγκριτος και ταλαντούχος ηθοποιός, μας χάρισε αμέτρητες στιγμές γέλιου και χαράς μέσα από τις δουλειές του. Σεμνός, αθόρυβος, ταπεινός στη ζωή του, μας έδωσε μαθήματα συμπεριφοράς και αξιοπρέπειας.

Γεννήθηκε στον Πειραιά στις 29 Μαΐου του 1927 από το Βασίλη και την Ευδοκία Βέγγου, των οποίων ήταν και το μοναδικό παιδί. Πέρασε φτωχικά τα παιδικά του χρόνια, ενώ αργότερα διώχτηκε εξαιτίας των πολιτικών του φρονημάτων. Τα χρόνια 1948 - 1950 εξορίστηκε στη Μακρόνησο. Ασχολήθηκε με το θέατρο και τον κινηματογράφο, αρχικά παίζοντας μικρούς ρόλους και κάνοντας διάφορες δουλειές στο πλατό. Έχει παίξει σε 126 ταινίες, σε 52 από τις οποίες ως πρωταγωνιστής και έχει σκηνοθετήσει (πρωταγωνιστώντας ταυτόχρονα) ακόμη 7 ταινίες.  Από τις 19 Δεκεμβρίου 2010 νοσηλευόταν στην Εντατική Μονάδα του νοσοκομείου "Ερυθρός Σταυρός" λόγω εγκεφαλικού επεισοδίου.

Σήμερα το πρωί όμως φαίνεται ότι ήρθε η ώρα να "ξεκουραστεί"! Ο άνθρωπος που μας χάρισε άφθονο γέλιο μας έκανε για μία φορά να συγκινηθούμε και να κλάψουμε! Καλό ταξίδι "καλέ μας άνθρωπε"! Ευχαριστούμε για όσα μας έδωσες! Θα σε θυμόμαστε και θα σε αγαπάμε...