Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Η ώρα του μεγάλου τελικού στο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι στην Κέρκυρα...

Από τον περασμένο Σεπτέμβρη, με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Παικτών Ζατρικίου Κέρκυρας (και προσωπικά των κυρίων Μάνου Ναθαναήλ και Δημήτρη Κολυτά) ξεκίνησε στην Κέρκυρα η πιο μαζική διοργάνωση που έγινε ποτέ στο νησί: το Σχολικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Σκάκι!  Με επιμέρους Πρωταθλήματα που έγιναν στα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της Κέρκυρας και των Παξών, 3.300 μαθητές έπαιξαν σκάκι, διασκέδασαν και απέκτησαν εξαιρετικά θετικές εντυπώσεις και εμπειρίες, από τον βασιλιά των επιτραπέζιων παιχνιδιών.

Στις 7 και 8 Μαΐου στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας, το Σχολικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Κέρκυρας φτάνει στην κορύφωσή του! Τώρα, λοιπόν, ήρθε η ώρα του μεγάλου τελικού. Σε αυτόν θα λάβουν μέρος πάνω από 300 παιδιά που προκρίθηκαν από τα Σχολικά τους Πρωταθλήματα.

Ο τελικός θα διεξαχθεί σε 13 κατηγορίες κατά τάξη, από το Νηπιαγωγείο μέχρι και την Γ' Λυκείου. Οι αγώνες θα γίνουν το Σάββατο 7 Μαΐου, 09:30 (Νηπιαγωγεία, 1η - 3η Δημοτικού, Λύκεια) στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου της Κέρκυρας, ενώ οι κατηγορίες 4η - 6η Δημοτικού και Γυμνάσια θα αγωνιστούν την Κυριακή 8 Μαΐου στις 10:00, στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου της Κέρκυρας. Θα παιχτούν 5 παρτίδες, με το ειδικό σκακιστικό «Ελβετικό» σύστημα, χωρίς να αποκλείεται κανένας μέχρι το τέλος των αγώνων. Οι νικητές σε περιπτώσεις ισοβαθμίας καθορίζονται με το σύστημα άρσης ισοβαθμιών Μπούχολτζ, της Παγκόσμιας Σκακιστικής Ομοσπονδίας. Η επίσημη τελετή λήξης και η απονομή των επάθλων στους νικητές θα γίνει την Κυριακή 8 Μαΐου στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου και σε αυτή θα παραστούν και θα κάνουν απονομές οι αρχές του νησιού και σημαντικοί τοπικοί παράγοντες, ενώ θα καλυφθεί από όλα τα ΜΜΕ του νησιού.

Από το σχολείο μας συμμετέχουν 4 παιδιά, ενώ την τελική νίκη θα διεκδικήσει και ο Χρίστος από την τάξη μας. Ευχόμαστε καλή επιτυχία!