Παρασκευή, 11 Μαΐου 2012

Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία 2012 στην Κέρκυρα...

Ο Σύλλογος ΟΡΘΟΠΕΤΑΛΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, σε συνεργασία με φορείς και συλλόγους της Κέρκυρας, οργανώνει την Κυριακή 13 Μαϊου, ποδηλατάδα στην πόλη της Κέρκυρας, στο πλαίσιο της 5ης Πανελλαδικής Ποδηλατοπορείας.

Σημείο συνάντησης θα είναι η Πλατεία Γεωργάκη, στις 12 το μεσημέρι. 

Η εκκίνηση θα γίνει με συνοδεία της Τροχαίας και της Δημοτικής Αστυνομίας και αφού περάσει με χαμηλή ταχύτητα από διάφορα σημεία της πόλης μας, θα καταλήξει στo Πεντοφάναρο, όπου η εκδήλωση θα κλείσει με μουσικό πάρτι.

Πρόκειται για τη συνέχεια των ιδιαίτερα επιτυχημένων ποδηλατοπορειών που οργάνωσε ο Σύλλογος Ορθοπεταλιά τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια, την ίδια ημέρα μαζί με 30 άλλες πόλεις της χώρας.

Η ποδηλατοπορεία έχει σκοπό την ευαισθητοποίηση των αρχών αλλά και των κατοίκων στην χρήση του ποδηλάτου, ως μέσο εναλλακτικής μετακίνησης και άθλησης καθώς και απαλλαγής από το κυκλοφοριακό κομφούζιο που επικρατεί στην πόλη μας, μετά την «κατάργηση» των ποδηλατοδρόμων. Επίσης τη χρήση των πεζοδρομίων από τους πεζούς και των ποδηλατοδρόμων από τους ποδηλάτες και όχι την κατάληψή τους από αυτοκίνητα ως πάρκινγκ.

Αναδημοσίευση από: