Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Η γιορτή βιβλίου: Ρεπορτάζ...

Την Πέμπτη το πρωί το σχολείο μας διοργάνωσε τη "γιορτή του βιβλίου". Αφορμή για τη γιορτή ήταν τα 30 περίπου βιβλία (αξίας σχεδόν 200 €) που μας έκαναν δώρο οι εκδόσεις Πατάκη και ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ. Μαζί με τα βιβλία που αγόρασε το σχολείο και τα βιβλία που χάρισαν οι μαθητές (από την προσωπική τους βιβλιοθήκη), όλα αυτά ήταν ευκαιρία για γιορτή.

Κάναμε επίσης πολλές ζωγραφιές και κατασκευές: Το Ολοήμερο έφτιαξε κατασκευές και ιστορίες για τα χρώματα και τα βιβλία. Η Α' τάξη και η Στ' έφτιαξαν σελιδοδείκτες. Η Β' τάξη ανέβασε το θεατρικό "Ο βιβλιοπόντικας", του Βαγγέλη Ηλιόπουλου. Η Δ' τάξη και εμείς (Ε') δώσαμε μια μικρή συναυλία. Η Στ' ανέλαβε να παρουσιάσει το βιβλίο της Κωνσταντίνας Αρμενιάκου "Η κυρά Δημοκρατία" και να πάρει συνέντευξη από την ίδια. Εμείς αναλάβαμε να πάρουμε συνέντευξη από την κυρία Αγγελική Βαρελά (αφού διαβάσαμε πρώτα αρκετά από τα βιβλία της).

Με την κυρία Βαρελά συνδεθήκαμε χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα skype. Η κυρία Βαρελά είναι μια σπουδαία συγγραφέας. Μας μίλησε για τα βιβλία, μας έδωσε πολύ χρήσιμες συμβουλές και μας αφηγήθηκε περιστατικά από τη ζωή της.

Τέλος, μας υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει να έρθει στην Κέρκυρα την άνοιξη και να τα πούμε από κοντά. Αυτό μας άρεσε πάρα πολύ και ανυπομονούμε να έρθει η στιγμή που θα μας επισκεφτεί.
Αναρτήθηκε από:  Μαριάννα, Κέιση