Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

"Ένα Σάββατο, ένα παραμύθι"...

Όλοι οι μικροί φίλοι ηλικίας 6 - 10 ετών, που αγαπάνε τις έξυπνες ιστορίες και τα όμορφα παραμύθια, μπορούν να επισκεφτούν και να συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ΕΝΑ ΣΑΒΒΑΤΟ, ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ που θα πραγματοποιηθεί στην "Πινακοθήκη του Δήμου Κερκυραίων", τα πρωινά, κάθε Σάββατο από την 20η Νοεμβρίου 2010 έως την 18 Δεκεμβρίου 2010 (11.00-13.00).

Λίγο πριν την περίοδο των Χριστουγέννων τα παραμύθια και οι έξυπνες ιστορίες της ελληνικής μας παράδοσης ζωντανεύουν και προετοιμάζουν να  δραπετεύσουν, μικρούς και μεγάλους, στον υπέροχο κόσμο της φαντασίας. Το μαγικό τους περιβάλλον θα γνωρίσουν μέσα από την ανάγνωση της ηθοποιού κ. Ναταλίας Καποδίστρια που επιμελείται τη δράση, ενώ ένα σχετικό με το παραμύθι της ημέρας θεατρικό παιχνίδι θα ακολουθήσει αμέσως μετά για τους μικρούς μας φίλους. Η δράση θα συμπληρωθεί με την ζωγραφική αποτύπωση της εμπειρίας αυτής ενώ ένα ευχάριστο διάλειμμα θα συμπεριλαμβάνει φρέσκους χυμούς, χειροποίητο κέικ και σάντουιτς για όλους, στο μπουφέ της Πινακοθήκης (εντευκτήριο "Καφενείο Τέχνης").

Η δράση θα πραγματοποιηθεί στους χώρους της μόνιμης έκθεσης επτανησιακής ζωγραφικής, Τμήμα Α, στα Παλαιά Ανάκτορα. Η συμμετοχή των μικρών μας φίλων πρέπει να δηλωθεί εγκαίρως έως και δύο ημέρες πριν την κάθε παρουσίαση (τηλ. 2661048690, 9.30-15.00, εκτός Δευτέρας) και να συμπεριλαμβάνει το ονοματεπώνυμο, την ηλικία και το τηλέφωνο επικοινωνίας με τους γονείς


Αυτό το Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2010, η κ. Ναταλία Καποδίστρια, ηθοποιός, έχει επιμεληθεί την θεατρική ανάγνωση και παρουσίαση του παραμυθιού "Η ΓΟΡΓΟΝΑ" από την παράδοση της Σκιάθου. 

Κόστος συμμετοχής για κάθε συνάντηση 3 €.
Όσα παιδάκια συμμετέχουν θα πρέπει να μην ξεχάσουν να έχουν μαζί τους τα μπλοκ ζωγραφικής τους και τα χρώματά τους.

Ημέρες 20, 27 Νοεμβρίου και 4 και 18 Δεκεμβρίου 2010.
πηγή: