Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

"Το καπλάνι της βιτρίνας": Επεισόδια 9 και 10 (τελευταία)...

Με την επίσημη λήξη του προγράμματος "Μαραθώνιος Ανάγνωσης με τα βιβλία της Άλκης Ζέη" (εμείς, όμως, συνεχίζουμε το διάβασμα μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς), έρχονται και τα δύο τελευταία επεισόδια της σειράς "Το καπλάνι της βιτρίνας".

Η καθημερινότητα για όλους γίνεται ακόμα πιο δύσκολη, καθώς οι εκπρόσωποι της δικτατορίας σκληραίνουν τη στάση τους. Ο πατέρας του Αλέξη συλλαμβάνεται και εξορίζεται, ενώ η αστυνομία φτάνει πολύ κοντά στο να ανακαλύψει τον Νίκο. Η Μέλια απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο από την αδερφή της καθώς η Μυρτώ ενδιαφέρεται μόνο για τη "φάλαγγα" και φτάνει σε σημείο να προδώσει ακόμα και την οικογένειά της.

Στη ζωή όμως έρχονται στιγμές που μπορούν να μας επαναφέρουν στο σωστό δρόμο και να μας βοηθήσουν να ισορροπήσουμε όσο δύσκολα κι αν είναι τα πράγματα. Αρκεί να έχουμε την κρίση, τον νου και τη θέληση ώστε να μπορέσουμε να αδράξουμε αυτές τις στιγμές. Έτσι και στη ζωή των κοριτσιών, ένα αναπάντεχο γεγονός έρχεται να ταράξει τα νερά και να απαλύνει την ασφυκτική κατάσταση στην οποία ζουν. Θα μπορέσουν όμως να ξαναβρούν την ανεμελιά, τη χαρά και την αγάπη; Θα μπορέσουν να ξαναπάνε όλοι μαζί στο Λαμαγάρι; 

Για τα επεισόδια 1 και 2 κλικ εδώ.
Για τα επεισόδια 3 και 4 κλικ εδώ.
Για τα επεισόδια 5 και 6 κλικ εδώ.
Για τα επεισόδια 7 και 8 κλικ εδώ.

Επεισόδιο 9

Επεισόδιο 10
 
πηγές βίντεο:
You Tube