Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Καλωσήρθατε στην Κέρκυρα ...της Νέας Υόρκης!

Ένα μικρό χωριό στην Νέα Υόρκη έχει το ίδιο όνομα με την πόλη της Κέρκυρας, και είναι περήφανο γι' αυτό!

Η Κέρκυρα της Νέας Υόρκης είναι ένα χωριό 795 κατοίκων (απογραφή 2000), και βρίσκεται στα βορειοδυτικά της πολιτείας της Νέας Υόρκης, στην επαρχία Gennessee. Απέχει  6 ώρες από την διάσημη πόλη, ενώ συνορεύει με τον Καναδά.

 
Με έκταση μόλις 2,6 τετραγωνικών χιλιομέτρων, σύμφωνα με πληροφορίες που δόθηκαν στο Corfuland.gr από τον ιστορικό Lois Brockway, η Corfu New York ξεκίνησε αρχικά ως Longs Corners.


Ωστόσο, όταν χρειάστηκε να γίνει ταχυδρομείο στο χωριό, και υπήρχε ήδη γειτονική περιοχή με την ίδια ονομασία, ο διευθυντής του ταχυδρομείου David Miller διάλεξε το Corfu!
 
Παρότι είναι σχεδόν βέβαιο ότι το όνομα αυτό προέρχεται από την δική μας Κέρκυρα, ωστόσο οι λόγοι επιλογής του δεν έγιναν ποτέ γνωστοί, και η Κέρκυρα της Νέας Υόρκης από το 1868 ξεκίνησε την πορεία της.

Διαθέτει δημόσια βιβλιοθήκη (με δωρεάν Wi-Fi και 6 υπολογιστές), ενώ οι κάτοικοι που απουσιάζουν από την πόλη μπορούν να αιτηθούν στην αστυνομία να μπει σπίτι και να ελέγξει την περιουσία τους για κλοπές στο διάστημα της απουσίας τους.

Στα πολιτιστικά γεγονότα, 29 Ιανουαρίου 2012 ήταν η γιορτή Winterfest, με προσκοπικές εκδηλώσεις, ice skating, ομιλία για την ιστορία του θεάτρου στην Κέρκυρα, μουσική από τοπικά συγκροτήματα, αλλά και barbecue και pizza στην βιβλιοθήκη και τον καθολικό ναό (ντόμο) της πόλης.

Αναδημοσίευση από:
corfuland.gr